Woonbeton als perfecte vloer in elke ruimte

Vloeren van woonbeton zijn een geweldig alternatief voor traditionele vloeren van hout, tegels, marmer of tapijt. Woonbeton is mooi, extreem duurzaam, makkelijk te onderhouden en comfortabel. We kunnen het leggen in elke ruimte in huis. Woonbeton in de keuken, in de huiskamer, in de badkamer of doorlopend in de hele woning. Het is allemaal mogelijk en in veel kleurvariaties beschikbaar. Maaswaal Beton heeft twee unieke specialisaties: 1. Het leggen van een volledig nieuwe vloer van minimaal acht centimeter dik woonbeton; 2. Het leggen van een nieuwe drie centimeter dikke vloer van woonbeton op een bestaande cementdekvloer.


Woonbeton in de keuken

Hoe krijg je een perfecte vloer van woonbeton?

In je zelfgebouwde of zelf verbouwde woning wil je natuurlijk een prachtige, ambachtelijke vloer van woonbeton of design beton, zoals het ook wordt genoemd. Hoe pak je dat precies aan? Het antwoord is vrij eenvoudig: neem contact op met de mensen van Maaswaal Beton. Wij kunnen in één keer een complete betonnen vloer aanleggen. Dus het storten van de ondervloer met daarin leidingen, eventuele vloerverwarming en andere wensen. En vervolgens de finale afwerking zodat het een prachtige vloer van woonbeton wordt. In vele gewenste kleuren en in de gewenste afwerking, zoals mat, semi glanzend of hoogglanzend. Dankzij ons vakmanschap, onze ervaring en het gebruik van de beste materialen, lukt het ons altijd om een perfecte vloer van woonbeton te maken.

Een slijtvaste en krasvaste toplaag

We beginnen met het aanbrengen van de bewapening. Als dat karwei klaar is, maken we een passende betonmix van cement, zand, grind en mineralen. Dat beton kunnen we zo nodig al meteen op de gewenste kleur brengen. Nadat het beton is gestort, begint de verdere behandeling. De eerste stap is het zogeheten vlinderen van de vloer. Dat wordt ook wel polieren genoemd. We doen dat op betonvloeren die nog niet helemaal zijn uitgehard. Met een vlindermachine verdichten en egaliseren we de nog wat natte betonvloer, totdat deze een perfecte slijtvaste en krasvaste toplaag heeft.

Naadloos woonbeton in de woonkamer

Woonbeton vloer entree woning
Woonbeton vloer in de badkamer

Diamanten gereedschappen geven het beste resultaat

We hebben dan nog geen vloer van woonbeton. Daarvoor gaan we met behulp van ronddraaiende bladen en schijven de betonvloer schuren en polijsten. Dat is nauwkeurig werk en kan alleen gedaan worden door een professional. Tijdens het schuren houden we altijd optimaal contact met de vloer, want dan is het eindresultaat het mooist. Om die perfecte vloer van woonbeton te creëren, gebruiken wij alleen speciaal ontwikkelde diamanten gereedschappen. Uit onderzoeken en testen blijkt telkens weer dat de diamanten schijven die wij op onze vlindermachines monteren als beste uit de bus komen als het gaat om rendement en resultaat. In te zetten op natte én op droge vloeren. We gebruiken schuurschijven met een korrelstructuur die oploopt van K50 tot K400.

Woonbeton waar iedereen blij van wordt

Is dit schuurwerk afgerond, dan gaan we polijsten. Dat doen we met diamanten pads die een open structuur hebben, waardoor de schuurresten eenvoudig worden afgevoerd. Vanwege die structuur hebben deze pads een lange levensduur. In deze laatste fase van het proces polijsten we met een schuurkorrel die varieert van K800 tot K3000. Dat zorgt ervoor dat de vloer van woonbeton de gelijkmatige en hoogwaardige glanzende afwerking krijgt die we allemaal zo graag zien. Tot slot geven we de vloer extra bescherming met behulp van een impregneermiddel. Dit middel bindt zich aan vrije kalk- en cementdeeltjes in de vloer. Het geheel wordt nog dichter en slijtvaster. Het eindresultaat is een schitterende vloer van woonbeton waar iedereen blij van wordt.

Woonbeton is een onderhoudsvriendelijke betonvloer voor uw woning
Een design betonvloer is ideaal in de keuken

Drie centimeter dikke laag woonbeton op bestaande cementdekvloer

Op bestaande cementdekvloeren kunnen wij een drie centimeter dikke laag hoogwaardig woonbeton aanleggen. Dan heb je een keiharde, slijtvaste en scheurvaste vloer. Dat is bijzonder, slechts weinig bedrijven kunnen een vloer van woonbeton leggen met zo’n geringe dikte, zonder dat er allerlei scheuren ontstaan. Het vraagt precisie die je alleen kunt bereiken met jarenlange ervaring en puur vakmanschap. Dat zijn juist de eigenschappen waar wij van Maaswaal Beton over beschikken. Wij kunnen een drie centimeter dikke designvloer van woonbeton leggen in elke gewenste ruimte, in vele kleuren, precies zoals jij het wilt. Het is een echt robuuste oplossing, anders dan bijvoorbeeld Venetiaans woonbeton, een gietvloer of een betonlook vloer.

Een design woonbeton vloer heeft meer voordelen dan Venetiaans woonbeton
Woonbeton in de woonkamer
Woonbetonvloer op maat in grijs

Overal in huis woonbeton

Stel je woning eens voor met in elke ruimte een vloer van woonbeton. Woonbeton in de entree is steeds weer een heerlijke binnenkomer. Elke keer als je de deur opendoet, krijg je een goed gevoel. Herfstbladeren, zand of vocht van buiten, ruim je zonder problemen op. Woonbeton in de keuken is perfect, zeker als je een strakke keuken hebt. Het lijkt of de vloer, de werkbladen, opbergkasten en de apparatuur voor elkaar gemaakt zijn. En eventuele spatten tijdens het koken of andere keukenongelukjes maak je snel schoon. Woonbeton in de woonkamer is knus en warm. Het past altijd, maakt niet uit of je een strakke living hebt, een landelijk inrichting of een bohemian interieur. Woonbeton in de badkamer. Natuurlijk! Precies in je lievelingskleur. Supermakkelijk schoon te houden. Het is pure klasse die past in elke badkamer.

Alle voordelen van woonbeton

Wij van Maaswaal Beton hebben heel plezierig werk, want het eindresultaat van wat we maken is altijd geweldig. Soms vragen mensen zich af: Kan een vloer van woonbeton ook in mijn woning, met deze specifieke ondergrond? Het antwoord is bijna altijd ja. Wij kunnen woonbeton vloeren leggen op praktisch alle harde ondergronden. Wij veranderen elke ruimte in een heerlijke ruimte, met een prachtige, slijtvaste vloer van woonbeton. Je profiteert meteen van de vele voordelen. Woonbeton kunnen we naadloos leggen. Het is makkelijk stofvrij te houden, dus ideaal voor mensen met een allergie. Woonbeton is brandveilig, waterdicht, slijtvast en antistatisch. Het zorgt voor veel wooncomfort, want het is geluidsisolerend, comfortabel en warm. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Waarom zou je eigenlijk nog langer wachten?